Menu

[Bazooka] To Παρών και το Μέλλον της Ελληνικής Underground Σκηνής

Κατηγορία Interviews

Ο Ξάνθος Παπανικολάου και ο Άρης Ράμμος μετά την εμφανισή τους στο We're Loud Fest 2016 μιλούν αποκλειστικά στον Μπλε Γιακά 90,2 FM.

1) Λίγα λόγια που περιγράφουν το εγχείρημα των Bazooka;

- Bazooka: Είμαστε ένα συγκρότημα που σκοπό έχει να γράφει μουσική και να παίζει live.

*Οι Bazooka δημιουργήθηκαν το 2008 και από τότε μετράνε αρκετές συναυλίες σε Ελλάδα και εξωτερικό. Το ντεμπούτο άλμπουμ τους κυκλοφόρησε από την Slovenly Recordings το 2013.

2) Σε ποιους πιστεύεται ότι απευθύνεται η μουσική σας;

- Bazooka: Δεν έχουμε "target group". Απευθυνόμαστε σε αυτούς που μας γουστάρουν και σε αυτούς που δεν μας γουστάρουν.

Οι Bazooka εμφανίστηκαν στο 8Βall Club στην Θεσσαλονίκη στα πλαίσια του We're Loud Fest 2016.

3) H αλήθεια είναι ότι είστε αρκετά αγαπητοί στο κοινό της χώρας μας και υπάρχει αρκετός κόσμος που σας ακολουθεί. Αν εξεραίσουμε την Αθηναϊκή Soundeffect Records οι υπόλοιπες δουλειές σας κυκλοφόρησαν από μία Αμερικάνικη(Slovenly Recordings) και μία Γαλλική δισκογραφική εταιρία. Τι πιστευέτε για την ελληνική μουσική βιομηχανία; To rock n roll δεν πουλάει στην Ελλάδα τελικα;

- Bazooka: Στο χώρο μας υπάρχουν πολλά ανεξάρτητα label και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Τώρα στο γενικό πλαίσιο η μουσική βιομηχανία και πιο συγκεκριμένα οι μεγάλες δισκογραφικές, έχουν χάσει κάπως τον "αυθορμητισμό" τους και έχουν το κέρδος ως αυτοσκοπό με αποτέλεσμα να μη "ρισκάρουν" να κυκλοφορήσουν δίσκους με πιο πειραγμένη και ιδιαίτερη μουσική. Οι άνθρωποι που δουλεύουν σε τέτοιες εταιρείες κοιτάνε περισσότερο να φτιάξουν ένα κερδοφόρο προϊόν που θα παίξει για ένα χρόνο στο ράδιο ή στη τηλεόραση χωρίς να τους νοιάζει και πολύ η μουσική του αξία. Ούτως ή άλλως θα βρούν ένα άλλο παρόμοιο προϊόν να το αντικαταστήσουν μόλις αυτό "μπαγιατέψει". Παρ'όλα αυτά είναι πολύ πιθανόν με την οικονομική κρίση, μιας και δεν πουλάν όσο πουλούσαν κάποτε να κάνουν στροφή και σε άλλες μουσικές σε μια προσπάθεια να μη κλείσουν το μαγαζί τους. Απ'την άλλη πλευρά και η πλειψηφία του κόσμου δεν το ψάχνει και λίγο παραπάνω οπότε αν δεν παίζει η μουσική σου στο ράδιο και τη τηλεόραση σου παίρνει περισσότερο χρόνο για να σε μάθει το ευρύ κοινό.

Απευθυνόμαστε σε αυτούς που μας γουστάρουν και σε αυτούς που δεν μας γουστάρουν...

4) Ο τελευταίος σας δίσκος είναι με ελληνόφωνο στίχο. Πείτε μας μερικά λόγια για αυτή την επιλογή σας.

- Bazooka: Πιστεύαμε οτι ήταν αδύνατο να μη γράψουμε ένα δίσκο στη γλώσσα στην οποία μιλάμε στη καθημερινότητά μας.

*Το νέο άλμπουμ των Bazooka, "Άχρηστη Γενιά" κυκλοφορεί από την Slovenly Recordings.

5) Στη Ελλάδα του Ωραιοκάστρου, της Χρυσής Αυγής και της ξενοφοβίας συμμετέχετε σε ένα φεστιβάλ που προσπάθησε αρχικά να ενώσει του λαούς της Μεσογείου με τον τρόπο του. Μία κίνηση με έντονο πολιτικό χαρακτήρα κατά την άποψη μας που αζίζει τα συγχαρητήρια όλων μας. Πείτε μας μερικά λόγια για το We're Loud Fest;

- Bazooka: Δεν πιστεύουμε οτι η Ελλάδα είναι η Ελλάδα της Χρυσής Αυγής και του Ωραιοκάστρου καθώς η πλειοψηφία του κόσμου ούτε συμμερίζεται ούτε αποδέχεται τέτοιες απόψεις και συμπεριφορές. Επίσης, πέρα απ'αυτό υπάρχει πολύ κόσμος σε αυτή τη χώρα που βοηθά καθημερινά τους πρόσφυγες σε αντίθεση με άλλες "πολιτισμένες" χώρες. Το We 're loud είναι ένα φεστιβάλ όπως κάθε άλλο φεστιβάλ με τη διαφορά ότι έρχεται αρκετός κόσμος από το εξωτερικό για να το παρακολουθήσει. Με αυτήν την έννοια είναι όντως μια ευκαιρία για να συναντηθούν διαφορετικοί άνθρωποι.

* Photo: Αλέκος Χοκούρογλου.

Δεν πιστεύουμε οτι η Ελλάδα είναι η Ελλάδα της Χρυσής Αυγής και του Ωραιοκάστρου καθώς η πλειοψηφία του κόσμου ούτε συμμερίζεται ούτε αποδέχεται τέτοιες απόψεις και συμπεριφορές...

6) Πoιο τραγούδι αφιερώνετε στον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Ωραιοκάστρου;

- Bazooka: Την Επανάληψη

7) Ποιά είναι τα σχέδια των Bazooka για το επόμενο διάστημα;

- Bazooka: Στις 26 οκτωβριου παίζουμε στη Θεσσαλονίκη στο 8ball με τους the ex και τους chinese basement, πιο πριν στις 22 του μήνα θα παίξουμε σε ένα φεστιβάλ στη Γερμανία. Στις 17 νοεμβρίου φεύγουμε για Ευρωπαικό τουρ για ένα μήνα που θα κλείσει με δύο live σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Oι Bazooka είναι: 

Ξάνθος Παπανικολάου

Γιάννης Βούλγαρης

Bill Ζελέπης

Άρης Ράμμος

Πάνος Παπανικολάου


Facebook Page: Bazooka

Μπλε Γιακάς 90.2 FM

Εξ ευωνύμων της μπάντας.                             

Ιστότοπος: www.mplegiakas.gr E-mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Μπλε Γιακάς Ράδιο 90.2 FM