Menu

Στέλιος Σαλβαδόρ: «Το '80 ήταν η εποχή που ουσιαστικά στήριξε το ροκ με αφοσίωση...»

Κατηγορία Interviews

Ο Στέλιος Σαλβαδόρ, λίγο πριν την εμφάνιση του με τα Μωρά Στη Φωτιά στο 5ο Orfun Festival στην Δράμα, μας μιλά για τα χρόνια που συμμάδεψαν το ελληνικό ροκ και για τα μελλοντικά τους σχέδια.

1) 1985 - 2016. Μετράτε 30 γεμάτα χρόνια σαν καλλιτέχνης, μακρυά από σερπαντίνες και χαβαλέδες. Υπήρχε τίμημα;

- Στελιος Σαλβαδορ: Πάντα υπάρχει τίμημα, απλά εμείς οι ίδιοι διαλέγουμε ποιο θα είναι το τίμημα, ανάλογα με την επιλογή μας κάθε φορά.

* Η πρώτη τους δισκογραφική δουλειά κυκλοφόρησε το φθινόπωρο του 1987, από τη δισκογραφική εταιρία ΑΝΟ ΚΑΤΟ.

2) Ανήκετε στην γενιά που ανδρώθηκε στα 80's, εδραιώθηκε στα 90's και συνεχίζει να γκρουβάρει στην εποχή των μνημονίων. Τι παρακαταθήκη άφησε η γενιά του 80;

- Στελιος Σαλβαδορ: Το '80 ηταν η εποχή που ουσιαστικά στήριξε το ροκ με αφοσίωση, ρομαντισμό και πολύ αγάπη γι αυτό το είδος μουσικής και μάλιστα σε μία πολύ δύσκολη εποχή. Ήταν μια σκληρή εποχή, όμως γεμάτη δημιουργικότητα σε πολλούς τομείς και παρόλο που πέρασαν τόσα χρόνια, σε 'μένα μένει ακόμη η Do It Yourself άποψη για τα πράγματα και η αγάπη για τη μουσική.

Πάντα υπάρχει τίμημα, απλά εμείς οι ίδιοι διαλέγουμε ποιο θα είναι...

3) Ανέκαθεν, στιχουργικά είχατε την ευχέρεια να σχολιάζετε και να αναφέρεστε με τον τρόπο σας σε κοινωνικά ζητήματα. Ποιά η σχέση του Στέλιου Σαλβαδόρ με την πολιτική και ποιος είναι κατά την γνώμη σας ο ρόλος του καλλιτέχνη στην κοινωνία;

- Στελιος Σαλβαδορ: Όπως κάθε πολίτης ενδιαφέρομαι κι εγώ για τα κοινά. Και θέλω να διατηρώ την κριτική μου σκέψη απέναντι στα πράγματα, με όσο το δυνατόν πιο ανεξάρτητη ματιά.

Ο Στέλιος Σαλβαδόρ θα εμφανιστεί με τα Μωρά Στη Φωτιά την Παρασκευή, 29 Ιουλίου στο 5ο Orfun Festival στην Δράμα. Περισσότερες πληροφορίες για το φεστιβάλ θα βρείτε ΕΔΩ!

4) Είστε καλεσμένοι στο 5ο Orfun Festival. Ένα ανεξάρτητο φεστιβάλ των παιδιών που έχουν μεγαλώσει στο Κέντρο Προστασίας του Παιδιού Δράμας. Πείτε μας κάτι για το εγχείρημα των παιδιών και ποιά είναι τα συναυλιακά σας σχέδια για το φετινό καλοκαίρι;

- Στελιος Σαλβαδόρ: ΕΊναι μια πολύ σημαντική διοργάνωση των μεγαλύτερων παιδιών του κέντρου προστασιίας στη Δράμα και ειναι γνήσια και ουσιαστική προσπάθεια και εύχομαι να βρει την υποστήριξη που χρειάζεται απο τον κόσμο, ωστε να στηριχθεί το Κέντρο Προστασίας του Παιδιού στη Δράμα και να μην υπάρξει πρόβλημα λειτουργίας του. Έχουν γίνει κάποιες συναυλίες μέχρι τώρα στη διάρκεια του καλοκαιριού και στις 3 Αυγούστου θα παίξουμε στο River party στο Νεστόριο Καστοριάς. Κάποιες ακόμη συναυλίες, θα ανακοινωθούν σύντομα.

Το '80 ηταν η εποχη που ουσιαστικα στηριξε το ροκ με αφοσιωση, ρομαντισμο και πολυ αγαπη...

5) Το 2005 δημιουργήσατε την Baby Records για ευνόητους λόγους. Τελικά στον κόσμο των γραφιάδων και της μπίζνας, χωράει ο καλλιτέχνης;

- Στελιος Σαλβαδόρ: Ήταν μία ανάγκη που έπρεπε να λυθεί για να συνεχίσω να δημιουργώ και να κυκλοφορώ τη δουλειά μου. Βέβαια μου δημιούργησε ευθύνες πέρα απο το καθαρά καλλιτεχνικό κομμάτι της δημιουργίας της μουσικής που είναι και αυτό που μου αρέσει περισσότερο, αλλά δεν εχω την "τύχη" να ειμαι απερίσπαστος στην καθαρά δημιουργική διαδικασία και μόνο.

6) Τι περιμένουμε απ' εδώ και πέρα από τον Στέλιο Σαλβαδόρ;

- Στελιος Σαλβαδορ: Αμέσως μετά τη συναυλία μας στη Δράμα, ξεκινάμε τις ηχογραφήσεις για τον καινούργιο μας δίσκο σε στίχους και μουσική δική μου.

* Τον Νοέμβριο του 2014 κυκλοφορεί απο τη Βaby Ρecords το single "Σκιές στη Σελήνη" με τέσσερα τραγούδια.


Facebook Page: Στέλιος Σαλβαδόρ

Μπλε Γιακάς 90.2 FM

Εξ ευωνύμων της μπάντας.                             

Ιστότοπος: www.mplegiakas.gr E-mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Μπλε Γιακάς Ράδιο 90.2 FM