Menu

Με 153 υπέρ ψηφίστηκε το τέταρτο μνημόνιο

Κατηγορία Politics

153 ψήφισαν «ναι» και 128 «όχι».

Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία το πολυνομοσχέδιο – τέταρτο μνημόνιο, με τις ψήφους των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Σε σύνολο 281 παρόντων βουλευτών, «ναι» ψήφισαν 153 και «όχι» 128.

Το ΚΚΕ καταψήφισε το νομοσχέδιο, ενώ υπερψήφισε μόνο τα άρθρα 70 και 71 για την εξίσωση του αφορολόγητου των βουλευτών με των υπολοίπων φορολογούμενων και την μείωση του συντελεστή ΦΠΑ από το 24% στο 13% για τα αγροτικά εφόδια.

Μετά την υπερψήφιση του 4ου μνημονίου ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε εμμέσως πλην σαφώς από το λαό να το ανεχθεί στο όνομα των μεσοπρόθεσμων ρυθμίσεων του χρέους δηλώνοντας πως «με το αποτέλεσμα και της σημερινής ψηφοφορίας η Ελλάδα έχει τηρήσει στο ακέραιο τα συμφωνηθέντα. Τώρα είναι η μπάλα στο γήπεδο των δανειστών» και πρόσθεσε «αναμένουμε και δικαιούμαστε, από τη συνεδρίαση του Eurogoup της ερχόμενης Δευτέρας, μια απόφαση για τη ρύθμιση του ελληνικού δημόσιου χρέους που θα είναι αντίστοιχη των θυσιών του ελληνικού λαού». Ο λαός θα κληθεί ξανά να πληρώσει για το κρατικό χρέος χωρίς να φέρει ευθύνη για αυτό.

Κατά την ψηφοφορία διαφοροποιήθηκε από την κυβερνητική πλειοψηφία η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τασία Χριστοδουλοπούλου που ψήφισε «παρών» στο άρθρο 56 για τις απολύσεις των εκπαιδευτικών στα ιδιωτικά σχολεία. Σε γραπτή δήλωση της καθιστά σαφές ότι στηρίζει την κυβέρνηση και αναφέροντας πως «η θέση μου είναι καθαρή. Δεν θα πλήξω την κυβέρνηση καταψηφίζοντας το νομοσχέδιο, ούτε προτίθεμαι να δώσω "όπλα" σε κανέναν και για τίποτα» και πως «η επιλογή αυτής της ατομικής διαφοροποίησης, αποτελεί μια δική μου εσωτερική ανάγκη, να τιμήσω τον πρόωρα χαμένο αδελφό μου, Αγησίλαο Χριστοδουλόπουλο, συνδικαλιστή των ιδιωτικών εκπαιδευτικών και αντιπρόεδρο της ΟΙΕΛΕ μέχρι και το θάνατό του».

«Δεν υφίσταται κανένα θέμα για την κυβέρνηση» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος και διευκρίνισε ότι ο πρωθυπουργός είχε εγκαίρως ενημερωθεί από την Τασία Χριστοδουλοπούλου.

Από την ψηφοφορία απουσίασε η Χρυσή Αυγή.


Πηγή: 902.gr

Μπλε Γιακάς 90.2 FM

Εξ ευωνύμων της μπάντας.                             

Ιστότοπος: www.mplegiakas.gr E-mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Σχετικά Άρθρα

Μπλε Γιακάς Ράδιο 90.2 FM