Menu

Είκοσι χρόνια Social Waste με καινούργιο Άλμπουμ

Κατηγορία Releases

"Στέκομαι εδώ και πάλι πίσω μου έρχονται κι άλλοι..."

Οι Social Waste συμπληρώνουν είκοσι χρόνια στην ενεργό δράση και το γιορτάζουν με το νέο τους άλμπουμ που τιτλοφορείται ως, "Σύνορα". Μία γεμάτη πορεία που ξεκίνησε πριν δύο δεκαετίες με το, "Ήταν Ταξίδι" (2000). Ακολούθησε το, "Στη γιορτή της ουτοπίας" (2013) και δύο χρόνια μετά κυκλοφορύν το "Με μια πειρατική γαλέρα" (2015). Με ξεκάθαρη πλέον δική τους ταυτότητα τους αποτυπωμένη στο "Χιπ Χοπ της Μεσογείου" (2017) τα βάζουν με τα "Σύνορα" (2020) που χωρίζουν ανθρώπους και πολιτισμούς. Σύνορα κατασκευασμένα από τον άνθρωπο όχι από τη φύση.

Το άλμπουμ περιέχει δέκα τραγούδια, μέσα στα οποία συναντώνται ήχοι, αρώματα, και μουσικές της Μεσογείου και του κόσμου ολάκερου, και στα οποία περιπλέκονται - με το γνώριμο διακειμενικό τρόπο των Social Waste - o Jack London, o Corto Maltese, o Thomas Mor, o Bennedict Anderson, o Λίβας κι ο Βοριάς, κάτι παιδιά με φαρδιά παντελόνια, και κάτι πόλεις που θυμίζουνε ανθρώπους. Γκάιντες, λαούτα, ποντιακές λύρες, μπάσα, τύμπανα, κλαρίνα και scratches συνοδεύουν ισότιμα τις αφηγήσεις.

Οι ίδιοι σημειώνουν για το άλμπουμ: 

Ο Μαρσεγιέζος λογοτέχνης Ζαν Κλοντ Ιζζό έγραφε ότι η Μεσόγειος είναι μια θάλασσα την οποία σήμερα αντιλαμβανόμαστε ως «σύνορο» μεταξύ βορείων και νοτίων -νοτιοανατολικών ακτών, ως υδάτινο τείχος που χωρίζει «πολιτισμένους» και «βαρβάρους» μέσα στο οποίο χάνονται χιλιάδες ζωές κάθε χρόνο στο όνομα της «προστασίας» του πλούσιου Βορρά από το φτωχό Νότο. Δεν ήταν όμως πάντα έτσι. Παλιότερα το «υδάτινο τείχος» ήταν ένας «υδάτινος δρόμος επικοινωνίας» ανθρώπων και πολιτισμών, ήταν αυτό που μας ένωνε, όχι αυτό που μας χώριζε. Πράγμα που αποδεικνύει ότι έννοιες όπως «τείχος», «δρόμος επικοινωνίας» και «σύνορα» δεν είναι αυθύπαρκτες, αλλά τις κατασκευάζει ο άνθρωπος, και ως ανθρώπινες και κοινωνικές κατασκευές, είναι εφήμερες και γίνονται αντιληπτές με διαφορετικούς τρόπους από εποχή σε εποχή. Σε αυτό αναφέρεται και το ομώνυμο τραγούδι του άλμπουμ, τα Σύνορα.

Το νέο άλμπουμ είναι ανεξάρτητη παραγωγή και μπορείτε να το αποκτήσετε δωρεάν ΕΔΩ!

Φιλική συμμετοχή: dj booker (cuts), Lucretia De Manchione (Drums), Γιάννης Μιχαηλίδης (Λύρα πόντου), Μπότσαρης Στέλιος (μπάσο), Panos Skouteris (κλαρίνο), Vartan Abovian (ακορντεόν), Καστρίτσης Τόλης (μπάσο), Alexandros Ktistakis (τραγούδι), Μπάρδης Νίκος (τρομπέτα), Χαραλαμπόπουλος Χρίστος (στίχους).

Οι ηχογραφήσεις, η μίξη και το μάστερ έγιναν στο GroundZero sound & design από τον Los Angelos (DJ STIGMA), τα Drums στο στούντιο Clepsydra Studio από τον Misdeal και τα cuts στο Breathe Studio από τον DJ Booker Το artwork και η επιμέλεια των γραφικών έγινε από τον Ioannis Ikonomakis

Μπλε Γιακάς 90.2 FM

Εξ ευωνύμων της μπάντας.                             

Ιστότοπος: www.mplegiakas.gr E-mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Μπλε Γιακάς Ράδιο 90.2 FM