Menu

[Ο Ταξιτζής] Ιστορικό reunion 40 χρόνια μετά

Κατηγορία Various

Ο σκηνοθέτης Μάρτιν Σκορτσέζε και το καστ της κλασικής πλέον, ταινίας «Ο Ταξιτζής» -ούτως ειπείν, Ρόμπερτ ντε Νίρο, Τζόντι Φόστερ, Χάρβεϊ Καϊτέλ, Σίμπιλ Σέπερντ- συναντήθηκαν 40 χρόνια μετά, στο Φεστιβάλ της Tribeca στη Νέα Υόρκη.

Τη νύχτα της περασμένης Πέμπτης, όταν γιορτάστηκε η 40η επέτειος του «Taxi Driver», ο Ντε Νίρο παίρνοντας πρώτος τον λόγο, είπε αυτό που υπέθεταν όλοι : «Κάθε μέρα, επί σαράντα γαμημένα χρόνια, τουλάχιστον ένας από εσάς με πλησιάζει και μου λέει –ποια κουβέντα νομίζετε;- ‘You talkin’ to me?»

Μάρτιν Σκορτσέζε, Πολ Σρέιντερ -σεναριογράφος- Ντε Νίρο, Τζόντι Φόστερ, Χάρβεϊ Καϊτέλ και Σίμπιλ Σέπερντ, συναντήθηκαν ξανά κάτω από την ίδια στέγη, μετά από σαράντα χρόνια. Χάρη σε επεξεργασία που έγινε πρόσφατα, η ταινία που προβλήθηκε στο Beacon Theater έμοιαζε φρέσκια όπως την πρώτη φορά, όπως στην πρώτη προβολή της, το 1976. Και μπορεί η βίαιη και «ρυπαρή» Νέα Υόρκη του «Ταξιτζή» να μην είναι πλέον αναγνωρίσιμη, ωστόσο, η διεστραμμένη αποστολή του ήρωα της ταινίας Τράβις Μπικλ, η αποστολή του αυτόκλητου μάρτυρα «… να καθαρίσουμε τους δρόμους από τα αποβράσματα» παραμένει ακόμη και σήμερα, εξίσου τρομακτική.


Πηγή: tvxs.gr

 

Μπλε Γιακάς 90.2 FM

Εξ ευωνύμων της μπάντας.                             

Ιστότοπος: www.mplegiakas.gr E-mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Μπλε Γιακάς Ράδιο 90.2 FM