Menu

ΕΡΤ: Επιτροπή θα κρίνει τη μετάδοση ή μη ομιλιών της Χρυσής Αυγής

Κατηγορία Various

Δεν θα μεταδίδονται ζωντανά οι ομιλίες στελεχών της Χρυσής Αυγής, κατόπιν απόφασης της διοίκησης της ΕΡΤ, ενώ συγκροτείται και υπηρεσιακή επιτροπή η οποία θα κρίνει το κατά πόσο το υλικό των μαγνητοσκοπήσεων είναι μεταδόσιμο ή όχι.

Ο πρόεδρος της ΕΡΤ, Διονύσης Τσακνής, απαντώντας σε δημοσιογράφο για το άρθρο της «Εφημερίδας των Συντακτών» τη Δευτέρα σχετικά με την μετάδοση ομιλίας της Χρυσής Αυγής από τη δημόσια τηλεόραση, υπογράμμισε ότι η ΕΡΤ είχε αποστείλει ερώτημα στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης σχετικά με το αν υποχρεούται ή όχι να μεταδίδει ομιλίες και εκδηλώσεις της Χρυσής Αυγής.

Το ΕΣΡ αποφάσισε ότι βάσει του άρθρου 15 του Συντάγματος, η ΕΡΤ υποχρεούται να τηρεί, αφ’ ενός την αρχή της αναλογικής ισότητας, αφετέρου δε, να μη μεταδίδει εκδηλώσεις ρατσισμού και ξενοφοβίας, νομικές έννοιες όμως, που, όπως αναφέρει το κείμενο της απόφασης, «δεν έχουν τύχει ακόμα νομολογιακής επεξεργασίας και εξειδίκευσης».

Στάση αναμονής τηρεί το ΕΣΡ από την πλευρά του για το θέμα, ενώ δεν έχει κινηθεί καμία διαδικασία ενάντια στην ΕΡΤ. Με το ζήτημα αναμένεται να ασχοληθεί αρμόδιος επιστήμονας του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, ο οποίος θα εξετάσει το υλικό και θα προβεί σε συστάσεις -εάν κριθεί απαραίτητο- προς την δημόσια τηλεόραση.


Πηγή: thepressproject.gr

Μπλε Γιακάς 90.2 FM

Εξ ευωνύμων της μπάντας.                             

Ιστότοπος: www.mplegiakas.gr E-mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Σχετικά Άρθρα

Μπλε Γιακάς Ράδιο 90.2 FM